... Pogledajte na mapi gde se nalazimo ...

     ... Agencija "FLORENS & ZVONČICA" se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece, organizacijom javnih manifestacija, pružanjem usluga u domaćinstvu i raznim humanim akcijama koje su vezane za rad sa decom ometenom u razvoju, decom iz socijalno ugroženih porodica, zlostavljanom decom, briga o napuštenim bebama, rad sa gluvonemom decom, talentovanom decom, rad sa samohranim roditeljima, zlostavljanim ženama, nega i pomoć starima.

     … FLORENCE NIGHTINGALE – je bila prva medicinska sestra i osnivačica škole za obuku medicinskih sestara. Ljubav prema ljudima, životu i zdravlju, spojila je u jedno zanimanje - MEDICINSKA SESTRA. Požrtvovanost, humanost, razumevanje i iskren osmeh je sve što prati verujem trenutno najbrojnije zanimanje. Radeći u medicini rada, kao medicinska sestra uvidela sam lepotu i humanost tog zanimanja kao i bitnost značenja : "BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI" i " U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH".

     Kao samohrana majka, susrela sam se i sa problemom : RADNO MESTO, DECA I NJIHOVE POTREBE, OSKUDAN NOVČANIK, OKOLINA U KOJOJ SE ŽIVI, STARI RODITELJI ... KAO PREDSEDNICA OSNOVNE ORGANIZACIJE CRVENOG KRSTA, MESNE ZAJEDNICE "BISTRICA" susrela sam se sa problemom svojih sugrađana koji su socijalno ugroženi ili pak stari i napušteni.

     Iz tog razloga odlučila sam da pomognem svima onima kojima je pomoć potrebna bez obzira na versko i nacionalno opredeljenje ili pripadnost.

     … Zemlja snova je daleko, čarobni prašak nedostupan, ali mi smo tu u KAĆE DEJANOVIĆ 3 na Bistrici. Ništa lepše, sve novo, lepo, parkinzi široki - prosto nas mame. Zelenilo svuda - odmor za oči, a boravak na svežem vazduhu, pa još kad nam drugar vetrić sa Andrevlja dođe u goste, ništa lepše.

     Lokaciju menjamo : prva stanica SVAŠTOLANDIJA zatim SMEJOLANDIJA, FRIZERLANDIJA, TESTOLANDIJA i tako dalje ... i tako dalje ... dok nam roditelji ne prekinu putovanje. Nije nam žao, jer znamo da nas sutra opet čekaju nove zgode i nezgode kao i sva druga nova neistražena prostranstva.

 

 

 


2011 kopljan creativity studio